Zielig verhaal voor geld

04 mei 2009

DORDRECHT - Een 38-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens oplichting danwel een poging daartoe. Dit gebeurde op zondagavond 3 mei 2009 omstreeks 20.45 uur op de Patersweg. De man belde bij een woning aan en vertelde de bewoner dat zijn vrouw een ernstig ongeluk had gehad en in het ziekenhuis van Leiden lag. Hij wilde daar graag naar toe ware het niet dat zijn vrouw toevallig al het geld bij zich had. Hij vroeg geld voor een treinkaartje naar Leiden. De bewoners, die in het verleden al eens een tientje aan een onbekende hadden gegeven voor een dergelijk geval, trapten er niet in en waarschuwden de politie.

De verdachte werd door de agenten op de Rembrandtlaan aangehouden. Vrijdagavond 24 april 2009 deed zich een soortgelijk geval voor op het Suze Groeneweg-Erf. Ook daar werd een zielig verhaal verteld en wilde een man ook geld voor een treinkaartje naar Leiden. Ook in dit geval bleef het bij een poging en deden de bewoners aangifte. Op vrijdag 1 mei 2009 lukte het wel om 15 euro los te praten bij bewoners in de Tweelingenstraat. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt of de verdachte voor deze drie zaken in aanmerking komt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.