Herbestrating tussen de pollers

07 mei 2009

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht heeft het straatwerk ‘Tussen de pollers’ afgekeurd. Op zeer korte termijn, te beginnen op 18 mei a.s., wordt een grote hersteloperatie uitgevoerd waarbij de bestrating op sommige plaatsen opnieuw moet worden gelegd. Het werk moet op 15 juli klaar zijn. Woningen en winkels zijn wel steeds via het trottoir bereikbaar. Het werk valt binnen de garantieregeling.

In 2007 vond de uitvoering plaats van het project “Tussen de pollers”. Nu, na twee jaar, is er geconstateerd dat er zich op meerdere plekken problemen voordoen. Daarom heeft de gemeente de bestrating afgekeurd. Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak.
Uit het onderzoek is komen vast te staan, dat:
·   de straatlaag (het zandpakket) waarop de bestrating ligt, op een aantal plaatsen te dik is aangebracht
·   de keien op het te dikke zandpakket zijn gaan bewegen, door de bewegingen van het verkeer
·   door deze bewegingen is het voegenmateriaal los gekomen van de keien en is daardoor wegzakt en verdwijnt, met als gevolg loszittende keien 
 
Plan van aanpak
De aannemer start op 18 mei 2009 en wil het hele werk nog voor de zomervakantie uitvoeren vol gens onderstaand schema: 
 
Fase 1:
Start 18 mei en wordt uiterlijk 11 juni 2009 opgeleverd en omvat de volgende werkzaamheden:
A.   Vanaf de poller Wijnstraat richting het Scheffersplein moet    ca 70 meter wegdek eruit en opnieuw gelegd en gevoegd worden.
B.   Het wegdek tussen Scheffersplein tot voorbij het Stadhuisplein moet helemaal opnieuw gevoegd worden.
De woningen en winkels zijn altijd via het trottoir bereikbaar. 
 
Fase 2:           
Start op 15 juni en wordt 15 juli 2009 opgeleverd. Van Stadhuisplein tot poller bij de Grote Kerk. Voor dit tracé is maar één manier om de bovengenoemde problemen op te lossen: alle bestrating tussen de trottoirbanden moet er uit en het wegdek wordt opnieuw gelegd en gevoegd.
 
NB.  Ten behoeve van een mogelijke uitloop zijn de dagen tussen 20 juli en 31 juli 2009 gereserveerd. 
 
Relatie met andere projecten
Bij de planning van dit werk is rekening gehouden met festivals en evenementen, en met de grote omleiding als gevolg van de reconstructie van de stationsomgeving per 1 augustus 2009. Deze omleiding betekent dat er een verkeerstoename kan plaatsvinden in het gebied ‘Tussen de pollers’, indien er onverhoopt bij een andere omleiding iets mis zou gaan. 
 
Planning van de werkzaamheden
Bovenstaande heeft er toe geleid, dat er harde afspraken gemaakt zijn met de aannemer en de afdeling Wegafsluitingen en omleidingen over het tijdstip en de duur van de herstelwerkzaamheden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.