Herdenking oorlogsslachtoffers van de Moerdijkbruggen

12 mei 2009
Herdenking oorlogsslachtoffers van de Moerdijkbruggen

DORDRECHT - Op 11 Mei kwam om 18.00 uur kwam een groep mensen samen bij het monument naast Rijksstraatweg 195 (Willemsdorp) om de doden te herdenken die vielen bij de inname van de Moerdijkbrug op 10 mei 1940. Na een kort welkomstwoord door de buurtbewoner Reindert van de Engh, werd een verhaal voorgelezen over de gebeurtenissen tijdens de mei dagen van 1940. Na het spelen van de Last Post door een trompetist volgde de bloemlegging en werd twee minuten stilte gehouden ter nagedachtenis van de gevallenen.

Ter afsluiting werd een gedicht voorgelezen en werd in de zaal van cafe de Sloep de film "Sprung in den Feind (invasion of the Nederlands
in 1940) vertoond. Deze Duitse propaganda film geeft een beeld van de luchtaanval op de Moerdijkbruggen. Volgend jaar zal de herdenking weer op 10 mei worden gehouden maar dit keer was voor 11 mei gekozen omdat 10 mei op zondag viel. Voor meer informatie over dit monument kunt u hier klikken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.