44 boetes bij snelheidscontroles

13 mei 2009

DORDRECHT - Het Verkeershandhavingsteam van de politie Zuid-Holland-Zuid hield snelheidscontroles. Daarbij zijn in totaal 44 mensen geverbaliseerd. Maandagmiddag 11 mei stond de radarapparatuur opgesteld langs de Burgemeester de Raadtsingel. In totaal passeerden er 530 automobilisten. Zeven daarvan hen waren in overtreding en de snelste overtreder reed  70 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.


Op de Merwedestraat reden 782 passanten voorbij de radarapparatuur. 37 overtreders krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd via het Centraal Justitieel Incasso Bureau. De hoogste snelheidovertreding werd op 80 km/u vastgesteld.

Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, rood-licht, helmen, alcohol en snelheid. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen de oorzaak zijn van veel verkeersongevallen en/of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.