Biketeam tegen overlast werkt goed

14 mei 2009

DORDRECHT - Het Biketeam van de gemeente is nu vier weken actief en heeft in het centrum van Dordrecht al goede resultaten geboekt. Het fietsende team maakt overlastgevers bewust van hun gedrag, controleert en bekeurt als dat nodig is. Iedere vier weken doet het team een andere wijk aan. Het Biketeam maakt onderdeel uit van Gewoon Doen, de campagne om de leefbaarheid en veiligheid in de stad te verhogen.

Het Biketeam bestaat uit medewerkers van de gemeentelijke afdelingen Toezicht, Milieu en Parkeren. Het centrum, dat als eerste op het programma stond, heeft voornamelijk te maken met overlast van graffiti, hondenpoep en verkeer. Het Biketeam heeft extra intensief gecontroleerd op de zogenaamde hot-spots, bekende overlastplekken in de wijk. In het centrum is dat vooral de omgeving van de Kloostertuin en het Vrieseplein.

Inwoners reageren voornamelijk positief op de aanwezigheid van het biketeam en de samenwerking met de politie is goed. “We hebben een toegankelijke uitstraling, zo merken wij aan de reacties. Bij het aanspreken van overlastgevers ervaren de teamleden minder weerstand dan in hun reguliere werk en uniform”, aldus Leo Kranendonk, bureauhoofd Toezicht. “In deze eerste periode zijn 51 bekeuringen uitgedeel d, die voornamelijk te maken hadden met overlast door huisvuil, hondenpoep, fout parkeren en verkeerd rijgedrag.”

Tot de zomervakantie fietst het Biketeam achtereenvolgens door de wijken Stadspolders, de Staart en Dubbeldam. Als dat nodig is springt het team gedurende die periode ook voor korte acties bij in andere wijken. Data zijn te vinden op www.dordrecht.nl/gewoondoen.

De campagne Gewoon Doen gaat overlast en verloedering tegen in woon- en leefomgeving. Gewoon Doen pakt de zeven grootste ergernissen van de inwoners van Dordrecht aan: bekladding, vernieling, rommel op straat, hondenpoep, stank- en geluidsoverlast door verkeer en fout parkeren. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.dordrecht.nl/gewoondoen.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.