MNC Dordrecht pakt dubbel

18 mei 2009

DORDRECHT - Zaterdag 16 mei werden in een sfeervol en luidruchtig Caribabad te Gorinchem de waterpolo bekerfinales voor het District IV gespeeld. Nadat de jongens onder 17 van MNC Dordrecht al kampioen waren geworden in hun competitie, wisten zij ook door te dringen tot de bekerfinale. Daarin was WIDEX GZC Donk de tegenstander. Binnen een minuut kwam Donk na een mooi uitgespeelde midvoorsituatie
op een 1-0 voorsprong. MNC Dordrecht bracht de stand snel weer in evenwicht en sloot het eerste kwart af met een 3-1 voorsprong.
De tweede periode domineerde MNC Dordrecht het spel, maar er werd soms slordig omgesprongen met de kansen. Verdedigend werd er wel zeer geconcentreerd gespeeld. Donk kreeg weinig kansen. MNC Dordrecht liep uit naar een 4-1 voorsprong.

MNC Dordrecht breidde de voorsprong in het derde kwart uit naar 5-1. Donk was niet opgewassen tegen de pressing van MNC Dordrecht. De spaarzame kansen die Donk kreeg, werden goed gepareerd door MNC-keeper Erik van de Wiel. In het vierde kwart scoorden MNC en Donk beiden nog een keer. Daarmee kwam de eindstand op 6-2 voor MNC Dordrecht. Nadat de beker en wisselbeker in ontvangst waren genomen, werd er een spontaan feestje gevierd in het water. Coach Branko Mitrovic werd in het water gegooid door de spelers van MNC Dordrecht. Zaterdag 30 mei gaan de jongens van MNC Dordrecht verder met de eerste finaleronde van het Nederlands kampioenschap onder 17 jaar te Amersfoort.