Verlenging overeenkomst Netwerk

20 mei 2009

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht had in december 2008 het voornemen de overeenkomst met Netwerk voor het “Vegen” en “Reinigen van kolken en lijngoten” gefaseerd te beëindigen. De gemeente vindt dit nodig om het integraal wijkonderhoud mogelijk te maken. Dat moet leiden tot een hogere kwaliteit van het onderhoudt tegen een lagere prijs. Ook wordt op deze manier duidelijk waar verantwoordelijkheden liggen.

Deze beslissing heeft consequenties voor het bedrijf Netwerk. Het college heeft daarom besloten om de integrale aanbesteding van bovengenoemde werkzaamheden met vier jaar uit te stellen tot 1 januari 2014. De huidige overeenkomst met Netwerk wordt tot die tijd voortgezet. Wel wordt met ingang van 1 januari 2010 het kostentarief voor de geleverde diensten met 10% verlaagd. Bovendien wordt de samenwerking tussen Netwerk en de hoofdaannemer in 2011 geëvalueerd.

De gemeente verwacht dat het onderbrengen van deze werkzaamheden bij één partij efficiëncyvoordelen oplevert. Een voorbeeld hiervan is dat als het onkruid op straat wordt geborsteld, dat het dan wenselijk is dat kort erna de veegwagens het los gemaakte vuil opvegen.

Er ontstaat dan ook een eenduidige verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden op het gebied van aansturing, uitvoerin g en controle.

De afgelopen maanden zijn de consequenties voor Netwerk onderzocht. De belangrijkste consequentie is dat de werkgelegenheid van dertig tot veertig personen op de tocht komt te staan.

Dit is dan ook de belangrijkste reden voor de beslissing van het college om de huidige overeenkomst met Netwerk voor het reinigen van straatkolken en straatreiniging te verlengen. Het college wil in de huidige economische recessie deze arbeidsplaatsen langer veilig stellen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.