Brandveiligheid Drechtwerk acceptabel

27 mei 2009

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht heeft ingestemd met het oordeel van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid over de maatregelen die Drechtwerk neemt om de brandveiligheid in het hoofdgebouw te verbeteren. Volgens het college is er sprake van een acceptabele situatie in de periode totdat Drechtwerk nieuwe huisvesting heeft. Er is dus geen aanleiding het bedrijf te sluiten.

Bij een eventuele calamiteit staat het veilig evacueren van de medewerkers voorop. Het behoud van de gebouwen heeft geen prioriteit. Het college geeft Drechtwerk tot 1 september de tijd om de maatregelen door te voeren. Tot die tijd moeten er bij Drechtwerk brandwachten aanwezig zijn, mede om het gevoel van veiligheid bij de medewerkers te vergroten. Het aantal brandwachten, nu acht, kan de komende maanden stapsgewijs worden verminderd met het doorvoeren van de maatregelen.

De maatregelen betreffen voor een deel beheersmaatregelen zoals het testen van installaties, het bijhouden van logboeken en het goed bereikbaar houden van blusmiddelen. Veel van deze maatregelen zijn de afgelopen maanden al doorgevoerd. Daarnaast zijn er bouwkundige maatregelen nodig. Zo zal er een extra vluchtroute worden gemaakt via de grote binnen tuinen, inclusief nieuwe nooddeuren. De afdeling elektronica zal op korte termijn verhuizen naar de begane grond.

Voortvarend
,,Het college is tevreden over het plan van aanpak waarover de Milieudienst geadviseerd heeft. Er zal op worden toegezien dat Drechtwerk het pakket van maatregelen nu ook voortvarend uitvoert”, aldus burgemeester R.J.G. Bandell.

,,Dankzij deze maatregelen kan Drechtwerk in het huidige complex blijven werken, tot de nieuwe huisvesting in gebruik wordt genomen. Voor veel medewerkers is dat een grote geruststelling: ze waren bang dat Drechtwerk gesloten zou worden’’, aldus bestuursvoorzitter van Drechtwerk J.W. Spigt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.