Half miljoen euro voor speelplekken

28 mei 2009

DORDRECHT - Jaarlijks onderhoudt de gemeente de speeltoestellen in Dordrecht. Naast het reguliere onderhoud stelt de gemeente jaarlijks een lijst op voor speellocaties die helemaal opnieuw ingericht moeten worden. De gemeente knapt dit jaar negentien speelplekken helemaal op. Voor dit grootonderhoud heeft de gemeente in totaal 559.000 euro gereserveerd.

Bij het samenstellen van de lijst probeert de gemeente zoveel mogelijk rekening te houden met bewonerswensen. Van de ruim twintig speelplekken zijn achttien plekken een wens van bewoners.

De gemeente streeft er steeds meer naar rekening te houden met bewonerswensen. Dit jaar heeft de gemeente bewoners betrokken bij de inrichting van Molen de Eendracht. Door bewonersparticipatie krijgen mensen meer invloed uit de planvorming en uitvoering van projecten. Voor alle partijen werkt deze aanpak goed. Buurtbewoners gaan nu ook meewerken aan de vormgeving van een nieuwe speelplaats aan het Houthavenplein. Op 27 mei werd de heropening van Molen de Eendracht feestelijk gevierd door bewoners. Uit verschillende mogelijkheden konden bewoners de inrichting van de speelplek kiezen.

Voor grootonderhoud zijn dit jaar aan de beurt: Augustijnenkamp, Hoge Nieuwstraat, Cornelis van Beverenstraat, Geldelozepad, Molen De Eendracht, Hoendiep, Berkenlaan/Prunuslaan, trapveld Overkamp, Boris Pasternak-erf 111, R. Kipling-erf 45 en 220 in combinatie met herbestrating, Van Doesburg-erf 55, Bakema-erf 60, Branco/Flamingopad, Marowijne, Phoenixring, Weegschaal, Spicaring, Loevestein speelplek en trapveld Emmastraat. Daarnaast staan het Johanna Naber-erf 345 en het trapveld Ockenburg als reserve op de lijst. De werkzaamheden variëren van het vervangen van een enkel speeltoestel tot het geheel herinrichten van de speelplek. Voor dit grootonderhoud heeft de gemeente in totaal 559.000 euro gereserveerd. Vorig jaar was dit 539.000 euro. De werkzaamheden starten in mei en duren tot eind dit jaar.

Normaal onderhoud
In de gemeente Dordrecht zijn 408 openbare speelplekken. De gemeente inspecteert de speelplekken vier keer per jaar op veiligheid en hun technische staat. Het hele jaar door vindt daarna regelmatig onderhoud plaats. Door de strenge controles en het reguliere onderhoud zijn de speeltoestellen veilig en veelal in goede staat van onderhoud. Hier en daar kunnen toch kleine houtbeschadigingen voorkomen of teksten op de toestellen staan. Maar dit mag nooit de veiligheid nadelig beïnvloeden. Mocht dit wel voorkomen, dan kunnen ouders altijd de wijklijn bellen op (078) 639 65 65.

Prioriteitenlijst
De gemeente stelt jaarlijks een prioriteitenlijst op voor speelplekken die in aanmerking komen voor groot onderhoud en herinrichting. De prioriteit wordt gebaseerd op de jaarlijkse inspectiegegevens, op veiligheid en op wensen van bewoners die via de wijklijn of brieven zijn binnen gekomen. Sommige speelplekken vallen helaas buiten deze lijst dit jaar, omdat ze niet voldoen aan alle criteria voor grootonderhoud.

Meer informatie?
Kijk op www.dordrecht.nl onder Wonen, Wijken en Verkeer, Spelen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.