Jeugd MNC Dordrecht op NK waterpolo

02 juni 2009
Jeugd MNC Dordrecht op NK waterpolo

DORDRECHT - Zaterdagmiddag 30 mei jl. werd het Nederlands Aspiranten Kampioenschap waterpolo onder 17 jaar gehouden in Amersfoort. De loting had MNC Dordrecht gekoppeld aan WS Twente en AZ&PC.

WS Twente-MNC Dordrecht
De eerste wedstrijd tegen WS Twente kwam MNC Dordrecht achter met 0-1. Maar Glenn Geerts bracht de score weer in evenwicht en in het tweede kwart scoorde Glenn Geerts nogmaals uit een strafworp. Daarmee kwam MNC aan het einde van de tweede periode op een 2-1 voorsprong. MNC had op dat moment het betere van het spel.

In het derde kwart kreeg MNC Dordrecht veel kansen om uit te lopen. Twee spelers van WS Twente werden uit het veld gestuurd. De manmeersituatie werd echter slecht uitgespeeld. WS Twente ging wel efficient om met de spaarzame kansen en kwam op gelijke hoogte, 2-2. In het vierde kwart speelde MNC Dordrecht onnauwkeurig. De kansen werden niet benut en WS Twente kwam onnodig langszij en liep uit naar 4-2. Na afloop besefte iedereen dat deze nederlaag niet nodig was geweest, maar de scherpte ontbrak om de wedstrijd winnend af te sluiten.

MNC Dordrecht-AZ&PC
Na een analyse van de eerste wedstrijd begon het team van coaches Bart Janssen, Branko Mitrovich en Zoran Stanisic heel erg gemotiveerd tegen het sterker geachte AZ&PC. AZ&PC, met een paar fysiek zeer sterke spelers in de gelederen en 1 van de favorieten voor de eindoverwinning, wist zich geen raad met de druk van MNC. Milan Sleeking scoorde met een mooi afstandschot 1-0, Reinier Schoon zorgde met een strafworp voor 2-0. Het luidruchtige thuispubliek werd steeds stiller. AZ&PC kwam nog terug tot 2-1. Pim Stehouwer scoorde in het tweede kwart 3-1. Maar AZ&PC kwam weer terug tot 3-3. Dennis Monteban zette BJ1 weer op een verdiende voorsprong met een mooi doelpunt, 4-3.

In het derde en vierde kwart kreeg BJ1 nog genoeg scoringskansen, maar de schotkracht ontbrak. Veel doelpogingen strandden op het water, terwijl AZ&PC twee sterke schutters had die uiteindelijk het verschil maakten. Met een paar harde en zuivere afstandschoten liep de thuisploeg uit naar een 7-4 overwinning. Ondanks het verlies vertrok BJ1 met opgeheven hoofd uit Amersfoort. Er had meer ingezeten, maar vooral tegen AZ&PC bleek dat het team van MNC veel kwaliteit herbergt. Op beslissende momenten miste MNC kansen, terwijl AZ&PC de kansen in het laatste kwart wel benutte.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.