ODS trekt in bij stadgenoot GSC

08 juni 2009

DORDRECHT - De beide voetbalclubs wilden dat vorig seizoen al, maar door ruimtegebrek op het sportcomplex Stadspolders ging dat toen niet door. ODS woonde afgelopen seizoen in bij DFC, maar stuitte daar voor de nabije toekomst op hetzelfde probleem. Door de omzetting van een trainingsveld in een derde speelveld, met kunstgras, krijgt GSC veel meer speelruimte en daarom kan ODS er nu wel terecht.

Op de ledenvergaderingen bij beide clubs was het druk. Er waren veel vragen, maar het draagvlak voor de nieuwe samenwerking bleek groot. De leden van GSC stemden afgelopen vrijdagavond in met de komst van ODS. Ze deden dat overigens in het clubhuis van handbalvereniging MOK, omdat het eigen clubhuis na de brand van 28 april herbouwd wordt. Als alles een beetje meezit kan al bij aanvang van het nieuwe seizoen gebruik gemaakt worden van een fraai opgeknapt clubhuis. De leden van ODS gaven hun bestuur in april al het mandaat om de verhuizing naar GSC te regelen.

De voorzitters van beide clubs zijn allebei blij. “Wij willen onze accommodatie optimaal gebruiken en ik denk dat dat met ODS er bij ook gaat gebeuren. De mensen onderling klikken volgens mij ook goed. Als besturen hadden we na één gesprek al een goed gevoel en dat is nooit meer weg gegaan”, zegt GSC-praeses Ron van de Berg. Zijn ODS-collega Thijs Blom beaamt dat: “GSC is net als ODS een gewone mensenclub. Op veel punten denken ze hetzelfde als wij. Ze zien ons ook niet als concurrent, maar als partner. Samen sterker worden, dat spreekt ons erg aan”.

ODS, dat vorig jaar werd heropgericht, concentreert z’n senioren op de zaterdag. “Dat is voor onszelf praktischer, maar ook helder naar GSC, waar vrijwel alle senioren juist op zondag spelen”, zegt Blom. Hij meldt dat er al gewerkt wordt aan de opzet van een jeugdafdeling: “Heel bescheiden, met jongens van 6 tot 8 jaar. Van onderuit opbouwen, dus beginnen met F-pupillen”. Van de Berg beschikt met GSC al over een behoorlijk grote jeugdafdeling: “wij zien ODS ook wat dat betreft niet als bedreiging. Zij vissen toch in andere vijvers. Per saldo worden we samen groter en we hebben al voorzichtig gesproken over een intensieve samenwerking met gecombineerde jeugdteams”.

De besturen van beide clubs hebben al een accoord bereikt over een samenwerkingsovereenkomst, waaronder alleen nog de handtekeningen gezet moeten worden. Verder moeten er nog wat formele zaken worden afgewikkeld met de gemeente Dordrecht en de KNVB. Beide voorzitters verwachten daarvan geen problemen. “Die hebben wij trouwens nu wel even genoeg gehad”, verzucht Van den Berg, verwijzend naar de hectische periode van de brand en de nasleep daarvan.  

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.