Afscheid in stijl voor Ries Fok, Marco Kroonen en Ronald Plaisier

09 juni 2009

DORDRECHT - Op zaterdag 6 juni 2009 nam Ries Fok afscheid als trainer van EBOH 1 met in zijn kielzog de stoppende leider Marco Kroonen en “de eeuwige jeugd” Ronald Plaisier, die na 481 officiële wedstrijden in EBOH zondag 1 overstapt naar de zaterdag. De organisatie was uit de kunst en de uitvoering verliep nog mooier. Om 3 uur werd Ries Fok met uitgebreide aanhang thuis opgehaald met de Schoolbus en op de Schenkeldijk aangekomen, werd het gezelschap verrast met
de aanwezigheid van vele voetbalvrienden uit de jaren ’90.

Om 4 uur begon de “testimonial” onder leiding van Nico Loopik en zijn assistenten Frans Raadsheer en Henri Jansen.  Het huidige eerste met Jan van de Merwe in de goal en Marvin van Tienen in de spits nam het op tegen de 1ste jaren ’90 selectie van trainer Gerrit de Keizer, die met zijn team voor het laatste kampioenschap zorgde van EBOH in 1994. Sliedrecht werd met 1-0 verslagen en EBOH promoveerde naar de 1ste klas.  De nog opvallend fitte Ronald Hulsebosch (nu trainer ’s Gravendeel) opende de score voor de “oudjes” nadat Ries Fok de bal teruggelegd had. De naar Poortugaal vertrekkende doelman en nu spits Marvin van Tienen weet nu ook hoe moeilijk het is om de bal tussen de palen te krijgen, want hij mistte er een paar open kansen.

 

Het dreamteam onder de toenmalige leiding van Gradus Roeland
 

Het laatste kampioensteam van EBOH in 1994 met trainer Gerrit de Keizer anno 2009

Badder Amraoui verschalkte zijn broer met een mooie “panenka” penalty en Stephen Emelina bracht de “jonkies” zelfs op voorsprong, nadat assistent Henri Jansen stond te slapen. Erik Wolkenfelt bracht met een kopbal in de laatste minuut de stand weer in evenwicht. Naast natuurlijk Ries Fok en Marco Kroonen en de genoemde doelpuntenmakers kwamen voor de "oudjes" Jerry Koster, Hans van Genderen, Cor van Dommele, Stefan Roovers, Arie van de Zouwen, Marco ten Braak, Cees Bax, Samir Amraoui, Remco Eijkelenboom (traditioneel weer een paar ballen van de doellijn), Hans Scheepbouwer en John Kiele binnen de lijnen. Bij het huidige eerste was er de terugkeer van  Remco van Gool na zijn geslaagde stage op Costa Rica. Na rust kwam het “dreamteam” van Gradus Roeland in actie.Marco Kroonen, Ries Fok en Ronald Plaisier in de bloemen, geflankeerd door hun succestrainers Gerrit de keizer en Gradus Roeland


De familie Fok met de afscheid nemende Ries in de bloemen


EBOH speelde in de 2de helft van de jaren ’90 voetbal van een hoog niveau. “Het was de beste selectie, die ik ooit onder mijn hoede heb gehad”, aldus Gradus Roeland. “Het was hoofdklassenniveau en zelfs ASWH speelden we van de mat.We kregen van elke tegenstander complimenten, alleen was het op de beslissende momenten net niet en verloren we op ongelukkige wijze 2 nacompetitiefinales, maar het was wel genieten geblazen”. Behalve Ronald Plaisier, Gert Fok, Hans van Genderen, Marco Kroonen en John Kiele werd het team aangevuld met spelers, die niet meer zo vaak te zien zijn aan de Schenkeldijk. Spelverdeler Ricardo Baas (39) woont nog wel in Dordrecht maar speelt in de 7 tegen 7 competitie van Neptunus. Mandekker Duke Oppe (39) is verhuisd naar Zwolle en speelt alleen nog tennis. Goaltjesdief Rob van Es (40) woont in Heinenoord en draagt de nodige kilo’s mee, maar speelt nog altijd in het 2de van DEH de Musschen, waar hij dit seizoen kampioen mee werd en nog 18x scoorde. Spits Brian Stolk (39) woont in Barendrecht en is assistent trainer van de gelijknamige club. Hij hoopt volgend seizoen op eigen benen kunnen te gaan staan als trainer. Stefan Oosting (36) doet niets meer in voetbal en korfbalt bij Movado. Ook Marco ten Braak wil even niets met voetbal te maken hebben en traint voor de halve marathon. Vrije verdediger en stylist Gert van de Wal (46) woont in Barendrecht en traint en begeleidt zijn 2 zoons bij hun voetballoopbaan. De oudste gaat bij Sparta spelen volgend seizoen. Spits Bart Toom (47) en nu trainer van de Alblas stond geblesseerd langs de kant. Rob van Es opende als vanouds de score en Ries Fok wist met een schitterende lob Jan van de Merwe te passeren.

EBOH 1 combineerde aardig, maar was niet slagvaardig voor het doel. Mooi was het “debuut” van D-junior Jordi Fok in het eerste. Net als vader Ries droeg hij rugnummer 12 en met een mooie solo liet hij zien hoe het moet. Als enige wist hij John Kiele te passeren. Het bleef bij 1-2 voor het dreamteam en daarna verlieten Ries Fok, Marco Kroonen en Ronald Plaisier onder luid applaus het veld, waarna zij in de bloemen werden gezet. Daarna was het tijd voor de 3de helft met natuurlijk een kratje in de kleedkamer, de mooie herinneringen, de after party, het restaurant van Koos en Jeanet van Dommele, de toespraken van organisator en leider/assistent Wim Schreuder, vice voorzitter Hans Schoon en voorzitter Gerrit de Keizer, de zangkunsten van Danny Ebbers, opgevolgd door DJ Michael Raadsheer en de mooie kado’s, waaronder een prachtig horloge. Een mooi afscheid in Reünie-stijl voor Ries Fok (volgend seizoen trainer bij EBOH van de A’s en de D’s) Marco Kroonen (even verhuizen) en Ronald Plaisier (op zaterdag verder).  Een mix van het huidige EBOH 1 en het dreamteam uit de jaren '90


Ries Fok met zoon en toekomstig opvolger (?) Jordi
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.