Aquapulca in top 10 Zuid-Hollandse attracties

10 juni 2009

DORDRECHT - Recreatie- en sportbad Aquapulca staat met 317.361 bezoekers op de tiende plaats in de Top-20 van Zuid-Hollandse attracties, musea en bezienswaardigheden van 2008. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme.

Wethouder J.H. Lagendijk (Sport en Recreatie) vindt het een mooi compliment voor het zwembad. “Dat Aquapulca een van de grotere attracties in Zuid-Holland is, is een veelbelovende uitkomst. Zeker met het oog op de komst van de Sportboulevard.”

Positief verrast
Eduard Leurs, manager van Aquapulca, is positief verrast. “Ik heb me in het verleden nooit verdiept in deze lijst. Ik schatte een dergelijke rol voor het Dordtse zwembad niet in. De bezoekcijfers zijn het afgelopen jaar helaas wel wat gezakt door de bouwperikelen van de Sportboulevard. Maar dat is een tijdelijk effect. Na de opening van de Sportboulevard worden ruim 700.000 bezoeken per jaar verwacht. In de eindfase kan dat zelfs oplopen tot één miljoen bezoeken per jaar.” 
 
Top drie
Diergaarde Blijdorp is met ruim 1,6 miljoen bezoekers ook in 2008 weer de meest populaire attractie van Zuid-Holland. Duinrell staat met 1,4 miljoen bezoekers op de tweede plaats. Op de derde plaats volgt de Keukenhof met 834.000 bezoekers.
 
Voor meer informatie over de bezoekcijfers van attracties, musea en bezienswaardigheden in Zuid-Holland kunt u terecht op www.zhbt.nl/kennis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.