Burgers aan Zet gaan speeddaten op het Paulusplein

12 juni 2009

DORDRECHT - Tijdens het Midzomerfeest van zaterdag 20 juni krijgen de Burgers aan Zet van Nieuw Krispijn de gelegenheid om elkaar hun ideeën voor te leggen voor verlevendiging van hun buurt aan weerskanten van de Prins Bernhardstraat. Dat zal in speeddatesessies in de kraam van Burgers aan Zet gebeuren.

Op het feest op het Paulusplein zijn alle bewoners van Nieuw Krispijn van harte welkom tussen 15.00 en 20.00 uur. Burgers aan Zet heeft daar een eigen kraam waarin de bewoners uit het gebied tussen de Krispijnseweg, Mauritsweg, Nassauweg en Julianaweg met elkaar in discussie kunnen gaan over wat zij van belang vinden voor het verbeteren en opfleuren van hun buurt. 

Maar hoe krijg je na de zomervakantie bij de verkiezingen van "de beste ideeën van de buurt" voldoende stemmen om jouw idee werkelijkheid te zien worden? Daarvoor dienen de speeddates waarin groepjes bewoners vanaf 16.30 uur telkens in pakweg twee of drie minuten elkaar hun ideeën presenteren en dan weer met hun pleidooi doorschuiven naar een volgende groep. 

Op 26 mei kwamen a l enkele tientallen bewoners bij elkaar om samen een aantal ideeën voor de buurt uit te werken. Maar daarmee zijn nog lang niet alle ideeën uit de buurt voldoende aan bod gekomen. En uit die bijeenkomst kon nog niet worden afgeleid hoeveel voorstanders er zijn voor het ene idee, en hoeveel voor het andere.

Op het zomerfeest wordt een nieuwe fase van het experiment Burgers aan Zet ingeluid: de voorbereiding van de verkiezingen van "De beste ideeën van de buurt", waarvoor de gemeente 150.000 euro beschikbaar heeft. Meer daar over op de website www.nieuwkrispijnaanzet.nl, waar bewoners ook in het forum een pleidooi kunnen houden voor hun eigen idee.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.