Burgemeester Bandell opent twee jeugdklinieken De Hoop

12 juni 2009
Burgemeester Bandell opent twee jeugdklinieken De Hoop

DORDRECHT - Burgemeester Bandell van Dordrecht verrichte donderdag 11 juni 2009 de officiële opening van De Kiel en De Kajuit, de twee jeugdklinieken van De Hoop ggz. Hij zei trots te zijn op de aanwezigheid van een instelling als De Hoop in de stad Dordrecht. De Kiel en De Kajuit draaienal enige weken, maar werden nu met een plechtigheid door deburgemeester officieel geopend. Bij De Kiel kunnen kinderen en jeugdigen met psychische en psychiatrische problemen terecht, De Kajuit is bedoeld voor jeugdige verslaafden.

Burgemeester Bandell liet ter gelegenheid van de opening tien witte duiven los. De duiven stonden symbool voor het losbreken uit verslaving of psychiatrische problemen. De burgemeester feliciteerde De Hoop met haar uitbreiding. Bandell wees erop dat toestemming van het ministerie voor de start van deze klinieken bewijst dat De Hoop kwaliteit levert. Hij zei verder er trots op te zijn
dat De Hoop in Dordrecht gevestigd is. “We zijn een stad met kansen voor iedereen. We schrijven niemand af! Ook De Hoop gelooft niet in hopeloze gevallen.” Teun Stortenbeker, voorzitter van de Raad van Bestuur van De Hoop, beaamde dat. “In al die jaren heb ik gezien dat voor iedereen een oplossing is, hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt. Uitzichtloosheid is een etiket dat iemand zichzelf opplakt.”

Rob Hondsmerk, directeur Kinder- en Jeugdzorg, vertelde de genodigden over het voortraject. Stichting Chris fuseerde in 2007 met De Hoop, waarna het mogelijk werd om ook klinische zorg te gaan bieden aan kinderen en jongeren. Dat is hard nodig, aldus Hondsmerk: “Zo’n duizend kinderen in Nederland staan op de wachtlijst voor een opname in een psychiatrische kliniek.” Hondsmerk zei uit te zien naar wat er gaat gebeuren in De Kiel en De Kajuit. Hij benadrukte de christelijke identiteit van de beide klinieken. “We zullen ons uiterste best doen om de kinderen en jongeren te helpen bij hun problemen”, zei hij. “Ons diepste verlangen is dat de kinderen en jongeren zullen ontdekken dat er herstel en toekomst voor hen is in een herstelde relatie met hun Schepper.”

Na afloop van de openingsplechtigheid werden de genodigden rondgeleid door De Kajuit. De Kiel opende half april haar deuren, De Kajuit mocht half mei de eerste jonge cliënten verwelkomen. De Kiel richt zich op de behandeling van kinderen en jeugdigen van 4 t/m 17 jaar met psychiatrische of (ernstige) psychische problemen. Bij De Kajuit kunnen jeugdigen van 12 t/m 22 terecht met een verslavingsprobleem. Om zo snel mogelijk van start te kunnen gaan, heeft De Hoop voor beide klinieken tijdelijke accommodatie gerealiseerd. Zowel De Kiel als De Kajuit biedt in eerste instantie plaats aan zestien cliënten. De Hoop is een ggz-instelling voor evangelische hulpverlening in Dordrecht. De
Hoop ggz biedt kinder-, jeugd- en volwassenenzorg op het gebied van psychosociale, psychiatrische en verslavingsproblematiek. Ook biedt De Hoop re-integratietrajecten en heeft zij preventieprojecten voor kinderen, tieners en volwassenen. Voor meer informatie over De Hoop ggz kan men terecht op www.dehoop.org.


De Kajuit

De Kiel

Burgemeester Bandell feliciteert De Hoop...

... en laat 10 witte duiven los.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.