Burgers aan Zet start in Stadspolder

15 juni 2009

DORDRECHT - Volgende week start de gemeente met het project Burgers aan Zet in Stadspolder, het eerste deelgebied van de wijk Stadspolders. Bij deze vliegende start gaat de gemeente huis aan huis op zoek naar bewoners die mee willen praten over de opzet en verdere uitwerking van het project.

Samen de begroting voor de buurt maken
Bij Burgers aan Zet in Stadspolder gaat het er om dat de bewoners samen de begroting voor hun buurt opstellen. Zij kunnen na de zomervakantie met elkaar in discussie over wat zij belangrijk vinden voor hun buurt. Over de verdeling van het budget voor dit deel van de wijk. Waar moet meer geld aan besteed worden, en wat kan wel wat minder? Meer speelplekken en om dat te bekostigen minder geld voor onkruidbestrijding?
Tegen het eind van dit jaar beslissen de bewoners daar met elkaar over.

Project samen voorbereiden
De gemeente wil de bewoners al vanaf het begin betrekken bij het project. Vandaar komende week de vliegende start huis aan huis waarbij aan bewoners gevraagd wordt om zich aan te melden voor de voorbereidingsgroep. Bij die voorbereidingen komt aan de orde hoe we zo veel mogelijk buurtbe woners kunnen betrekken bij de discussies, hoe de buurtbewoners gezamenlijk de afwegingen kunnen maken. En hoe de buurt uiteindelijk zelf de buurtbegroting op kan stellen, met behulp van de gemeente.

Zelf aanmelden
Overigens kunnen buurtbewoners zich nu ook al spontaan aanmelden voor de voorbereidingsgroep. Dat kan door een mailtje met naam, adres en telefoonnummer te schrijven naar burgersaanzet@dordrecht.nl.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.