Wantijweekend 2009

15 juni 2009
Wantijweekend 2009

DORDRECHT - Afgelopen weekend stond weer in het teken van Wantijfestival, elk jaar wordt het Wantijpark tijdens dit evenement goed bezocht, zo dit jaar ook weer. Dit jaar was de 12 editie en in totaal 30.000 bezoekers genoten in het park van de vele acts en kregen van de weergoden twee totaal verschillende dagen voorgeschoteld.

Op de vrijdagavond ging het Wantijfestival van start met de Clubnights op diverse podia in de Dordtse binnenstad. Op zaterdag begon het festival in het Wantijpark vrolijk met de drie meiden van Djumbo. Na de horde gillende fans van Yes-R was heel Dordt uitgelopen om The Death Letters te zien, die op het Woonbron Podium een zeer succesvolle thuiswedstrijd speelden.
 
In de Global Lounge werd er actief meegedaan met diverse sporten zoals voetballen en basketballen. Hoogtepunten van Wantijpop waren onder andere de publiekslievelingen The Sheer, die ook later op de dag nog in muziekwinkel The Velvet een akoestisch in-store optreden gaven. Ook de Fakkelbrigade was een hoogtepunt, deze band is de hiphop sensatie van dit moment.

Op het regiopodium was de kwaliteit van de bands opvallend goed en dat maakte het publiek laaiend enthousiast. Waaronder The Dazzled Prophet, die al vroeg op de dag speelden. Later op de dag deden zij mee aan de XNoizz Band Battle. Ook daar overtuigden zij, want ze gingen daar met de winst naar huis!

Bij BluefisH ging het er zeer rock 'n' roll aan toe, want er gingen zelfs spontaan truitjes uit. Ook het afsluitende optreden van de Kraak & Smaak live band op het Woonbron Podium was zeer gedenkwaardig.

Foto's door: Kees AndriesseMeer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.