Vrachtwagen met mogelijk vervuilde benzine aangetroffen

17 juni 2009

DORDRECHT - Op de kruising Buys Ballotstraat-Snelliusstraat is op 17 juni een vrachtwagen aangetroffen met in de laadruimte zo'n 8000 liter vloeistof, mogelijk benzine. Een van de tanks lekte. De politie startte direct een onderzoek en hield dezelfde middag een 22-jarige man uit Dordrecht aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het vervoer en de opslag van deze vloeistof.

Politie en brandweer kregen rond 14.00 uur de melding van een benzinestank bij de vrachtwagen en braken 'm open. In de laadruimte werden twee volle 1000 litertanks en één volle opslagtank van 6000 tot 8000 liter aangetroffen. Mogelijk waren deze tanks gevuld met benzine of met een andere brandbare vloeistof. Er was sprake van een lekkage bij een afsluiter van een van de tanks waardoor de vloeistof in de laadbak en uiteindelijk op de openbare weg druppelde.

De manier van opslag en vervoer voldeed aan geen van de veiligheidseisen die hieraan worden gesteld. Daarom werd direct besloten om de vrachtwagen op een veilige en verantwoorde manier weg te halen. De vrachtwagen is dezelfde dag nog naar een terrein van Rijkswaterstaat gesleept. Op 17 juni wordt de inhoud van de tanks door de Inspectie Verkeer en Waterstaat bemonsterd. Aan de hand van deze bevindingen wordt bepaald wat er met de vloeistof moet gaan gebeuren. De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft proces verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Wet Vervoer Gevaarlijke stoffen. De verdachte is na verhoor dezelfde dag in vrijheid gesteld en de politie en Inspectie zetten het onderzoek voort.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.