Kruising Overkampweg wordt rotonde

17 juni 2009

DORDRECHT - De kruising van de Overkampweg en de Eikenlaan met de Oudendijk en de Burgemeester Jaslaan wordt een rotonde. De rijbanen van de Overkampweg zijn aan vervanging toe. De gemeente kiest ervoor de weg niet slechts te herasfalteren, maar de hele kruising opnieuw in te richten met een rotonde. De beide rijbanen worden gescheiden verder door een middenberm.

Zowel automobilisten, fietsers als voetgangers ervaren de huidige kruising als verkeersonveilig. Daarom is gekozen voor de rotonde. Deze moet de verkeersveiligheid verbeteren.
 
Om de overlast tot een minimum te beperken wordt het grootste deel van het werk in de bouwvakantie gedaan. Dit is van maandag 20 juli tot en met vrijdag 14 augustus 2009. De weg zal hierdoor maximaal vier weken afgesloten zijn voor verkeer. Na de bouwvakantie worden de Overkampweg en de rotonde direct weer opengesteld voor het autoverkeer. Na 14 augustus worden de voet- en fietspaden aangepakt. De werkzaamheden duren tot uiterlijk 4 september, als alles goed verloopt.
 
Om de doorstroming van verkeer te garanderen, wordt een omleidingroute ingesteld voor de periode dat de Overkampweg en de Kruising afgesloten zijn. Meer en actuele informatie hierover is te vinden op www.dordrecht.nl/wegafsluitingen
 
Communicatie buurtbewoners
Omwonenden zijn geïnformeerd met brieven. Buurtbewoners hebben ook de gelegenheid gekregen kennis te nemen van de plannen en erop te reageren. De gemeente heeft overwegend positieve reacties gekregen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.