Rijbewijs beginnende bestuurders ingevorderd

22 juni 2009

DORDRECHT - De politie heeft in de nacht van vrijdag 19 juni op zaterdag 20 juni het rijbewijs van een 24-jarige jongeman uit Alblasserdam ingevorderd. De beginnend bestuurder reed op de Korte Parallelweg en viel op door zijn ‘stoere’ rijstijl: snel optrekken en flink gas geven bij ieder stoplicht. Dit werd gezien door surveillerende agenten die hem daarop aan de kant van de weg zetten. Ze roken een alcohollucht bij hem waarop de bestuurder moest blazen. Dit pakte niet goed uit, hij blies 0,8 promille. Het  maximum promillage alcohol voor beginnend bestuurders ligt op 0,2 promille. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.
 
Het rijbewijs van een 20-jarige jongeman uit Dordrecht is vrijdagmiddag 19 juni eveneens ingevorderd. Hij werd door de politie staande gehouden op de Spirea en gecontroleerd. Wegens het vermoeden van alcoholgebruik werd hem een blaastest afgenomen. Hij blies ook 0,8 promille. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.