Eneco en Da Vinci College Dordrecht pakken chronisch tekort aan technici aan

02 juli 2009

DORDRECHT - Onderdelen van het Rotterdamse energiebedrijf Eneco, Joulz en Tempus, en het ROC Da Vinci College bieden leerwerktrajecten aan voor technici in Dordrecht. Hiervoor hebben zij onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend. Schoolverlaters en re-integrerenden wordt bovendien een dienstverband aangeboden.

Het contract is uniek omdat medewerkers van Energie op Maat, een leerwerkbedrijf van het Da Vinci College, na een eenjarige opleiding kunnen doorstromen naar een functie als leerling monteur gas in de infratechniek bij Joulz of leerling monteur installatietechniek bij Tempus. De directeur HRM van Joulz, mevrouw Cornelie Kaptein, de directeur van Tempus, Jan Couvert en Marc van Tussenbroek van Da Vinci College hebben ondertekend.

Arbeidspotentieel
Eneco gaat deze samenwerking aan om structureel te kunnen voorzien in haar behoefte aan technisch personeel. Op deze manier wordt een match gemaakt tussen vaak verborgen potentieel aan technisch talent onder werklozen en een intensieve opleiding op maat. Ook wil Eneco een maatschappelijke bijdrage leveren door werklozen te faciliteren in hun terugkeer op de arbeidsmarkt. Met een baangarantie in de energiesector kunnen jongeren en re-integrerenden weer een toekomst met veel mogelijkheden tegemoet zien.

De gemeente Dordrecht heeft als aandeelhouder een sterke band met Eneco een heeft de partners bij elkaar gebracht. Daarom was ook de Dordtse onderwijswethouder D.A. van Steensel aanwezig. Energie op Maat is een gemeentelijk initiatief en het project is ook voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door de gemeente Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.