Achtervolging op de A16 resulteert in vondst cocaïne

03 juli 2009 door Josette Huisman

DORDRECHT - Drie mannen van 25, 27 en 29 jaar uit Frankrijk zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 3 juli rond 00.50 uur aangehouden na een achtervolging die met hoge snelheid gepaard ging. Surveillerende agenten wilden het voertuig, dat op de A16 richting Breda reed, controleren.

De linker tunnelbuis van de Drechttunnel was afgesloten voor werkzaamheden waardoor een maximumsnelheid werd aangegeven van 70 km/u. De bestuurder bleef 20 km/u te hard rijden en verhoogde bij het zien van de politie zijn snelheid tot 170 km/u waar, na de tunnel, 100 km/u was toegestaan.

Diverse politie-eenheden werden vanaf verschillende kanten ingezet om de auto klem te rijden. Dit lukte bij het tankstation de Zuidpunt waarbij agenten zagen dat een bijrijder iets uit het raam gooide. Dit bleek bij onderzoek vermoedelijk een zakje met cocaïne te zijn. De inzittenden werden daarop aangehouden en de auto doorzocht. Daarbij werd niets aangetroffen. Het voertuig en het zakje is in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.