Inbreker aangehouden na alerte reacties getuigen

03 juli 2009 door Josette Huisman

DORDRECHT - Een 32-jarige man uit Dordrecht is op de Wieldrechtse Zeedijk in de nacht van donderdag op vrijdag 3 juli rond 03.00 uur aangehouden voor een inbraak in een clubhuis aan de Beerpolderweg. Een 22-jarige Dordtse medewerker van het clubhuis deed hiervan aangifte.

Hij en een 21-jarige man uit Dordrecht controleerden het pand nadat er vorige week was ingebroken en een aggregaat was buitgemaakt. De 22-jarige man zag op het doodlopende stuk weg een verdachte auto staan, en ging het clubhuis binnen. De 21-jarige man hield met zijn scooter op afstand de situatie in de gaten. Toen de verdachten het pand wilden binnen gaan, schrokken zij van zijn aanwezigheid en vertrokken met een auto. De 21-jarige man uit Dordrecht, ging op zijn scooter achter de verdachten aan. Toen de verdachten dit in de gaten kregen, probeerde de inzittenden van de auto de man te laten stoppen door vanuit de auto zijn rem in te knijpen.

Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie. Daarna gaf de inzittende een ruk aan het stuur waardoor de scooterbestuurder op de grond viel. De auto ging er vandoor waarna de 21-jarige man de politie belde. Die kon op de Beerpolderweg een 32-jarige man aanhouden die paste in het doorgeven signalement. In zijn auto, een scootmobiel, trof de politie diverse spullen aan die van diefstal afkomstig zouden kunnen zijn. De man is een bekende van de politie, evenals de bijrijder die betrokken zou zijn bij de inbraak. De politie onderzoekt de zaak.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.