Start renovatie oude aula Essenhof

06 juli 2009

DORDRECHT - Vanaf vandaag beginnen de werkzaamheden voor de renovatie van de oude aula op begraafplaats de Essenhof aan de Nassauweg. De oude aula is een rijksmonument en is gebouwd in de jaren 30. Sinds twintig jaar is het gebouw niet meer in gebruik.

Aan de buitenkant hoeft echter niet veel te gebeuren. Het gebouw is goed onderhouden en is weer- en windbestendig. Wel komen aan de achterkant van het gebouw vier glas-in-lood partijen terug die in de loop der tijd hebben moeten plaatsmaken voor een grote metalen deur.

Het meeste werk zal in het gebouw zelf gebeuren. De aula wordt geschikt gemaakt voor uitvaarten, voorzien van een ruimte voor de afscheidsplechtigheid en voor het samenzijn achteraf. De renovatie betreft de aanleg van het nodige installatie- en leidingenwerk en ook de aankleding en het meubilair worden aangepast aan de huidige eisen en wensen. Voor de bouwkundige aanpassingen en de inrichting is het Architectenbureau Spring uit Rotterdam ingehuurd, de aannemer die het werk uitvoert is Zwaluwe Bouw uit Made.

Naar verwachting zal de oplevering in het voorjaar van 2010 zijn. Uiteraard wordt er alles aan gedaan om overlast tijdens de uitvaarten te voorkomen. De werktijden van de aannemers worden elke dag afgestemd op de uitvaarten, om geluids- en andere overlast te vermijden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.