Karpers gesnoeid in plaats van bloemen

06 juli 2009 door Chris Moorman

DORDRECHT -Het waterschap Hollandse Delta heeft geen goeie beurt gemaakt met het snoeien van de waterlelies. Afgelopen week werden er in de singels aan de Jan Vethkade en de Viottakade  pogingen gedaan om waterlelies te snoeien. Niet alleen werden er waterlelies gesnoeid maar ook vele karpers en andere vissen die daar ook in het water leven. Het was een ware slachtpartij wat had moeten leiden tot een gewone snoeiactie  van bloemen. Vele mensen reageerden verontwaardigd op deze werkwijze. Met geen enkel respect voor de natuur is hier te werk gegaan aldus omwonenden.

Verontwaardiging was er vooral vanwege het wegblijven van de handhavers. Deze komen wel vissers controleren op het naleven van vergunningen en de zorg voor de vissen maar zijn op zo'n moment niet aanwezig ook al zijn er diverse mensen getuige van dit lompe optreden in de sloten. De gemeente heeft vele emmers vol met dode vissen moeten afvoeren die na de slachtpartij dood of zwaar gewond kwamen bovendrijven. Het is ongelofelijk te zien hoe grote karpers met diepe snijwonden of afgesneden  staarten komen bovendrijven. Dergelijk dierenleed is niet om aan te zien. De fractie Beter Voor Dordt heeft over deze gebeurtenis intussen met spoed vragen gesteld aan het college.

Zaterdag dreven nog diverse dode vissen in de vijvers. De fractie van BVD eist van het college maatregelen om dit soort ondeskundig onderhoud in de toekomst uit te sluiten. Dit bedrijf had beter moeten weten. Afgelopen dagen is het heel warm weer geweest en vissen zwemmen dan ook vaker aan de oppervlakte, de gemeente heeft in het kader van volksgezondheid de vissen opgeruimd. Het is wel spijtig voor de vissers en de omwonenden die dit mee moeten maken. Een visser weet tenminste dat hij/zij omzichtig met de vissen om moet gaan met bijvoorbeeld een onthakingsmat. Veel mensen vragen zich af of er voor het bedrijf nog sancties zullen volgen, te snel varen misschien? Jagen zonder vergunning of vissen met ongeoorloofde vismaterialen. Helaas is het dierenleed al geleden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.