Dordrecht zamelt plastic in

08 juli 2009

DORDRECHT - Vanaf oktober 2009 wordt het ook in Dordrecht mogelijk om kunststofverpakkingen apart in te zamelen. Plastic melkflacons, pet-flessen of de plastic folies om voorverpakt voedsel van bijvoorbeeld vlees en kaas: het zijn voorbeelden van plastics die voortaan in aparte zakken mogen worden aangeboden.

Voor de start van deze gescheiden inzameling krijgen alle bewoners een brief met een folder met daarin de precieze scheidingsregels en een setje speciale plastic zakken voor de inzameling van kunststofverpakkingen. Deze plastic zakken worden één keer per maand opgehaald door afvalbedrijf Netwerk, maar huishoudens kunnen ook terecht bij de Milieustraat aan de Baanhoekweg 8-12. De Milieustraat is geopend van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 16:30 uur.

Het Rijk, het verpakkende bedrijfsleven (verenigd in Nedvang) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben in 2007 afspraken gemaakt over de inzameling en hergebruik van kunststofverpakkingen. Voor 1 januari 2010 zullen alle gemeenten in Nederland het plastic gescheiden inzamelen. De gemeenten ontvangen hiervoor een vergoeding van € 475,- per ton plastic. Deze vergoeding wordt bekostigd vanuit de opbrengsten u it de verpakkingenbelasting.

Uit berekening blijkt dat huishoudens een kleine negen kilo aan plastic per jaar moeten inzamelen, om het voor Netwerk en de gemeente rendabel te maken. Afhankelijk van de inzamelrespons zal in 2012 bekeken worden of en hoe de plasticinzameling een vervolg krijgt. Hendrik-Ido-Ambacht is in juni al gestart met de plastic ophaalservice door Netwerk, Papendrecht volgt direct na de zomer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.