Projectplan Zuidpolder in inspraak

08 juli 2009

DORDRECHT - Landelijk wonen in een ruim opgezette woonomgeving met veel groen en water, op de overgang van stad en land. Dat is het uitgangspunt voor de Zuidpolder, zoals verwoord in het projectplan waarop van 8 juli tot en met 30 september a.s. inspraakreacties mogelijk zijn. Het projectplan ligt ter inzage op het Stadskantoor en is te vinden op de website www.dordrecht.nl/zuidpolder.

Uitgangspunten

In het projectplan staan de uitgangspunten voor de ontwikkeling van de Zuidpolder beschreven. Het projectplan sluit aan bij de in april vastgestelde Structuurvisie Dordrecht 2020. Daarin heeft de gemeenteraad gekozen voor het ontwikkelen van de Zuidpolder als bijzonder woongebied met voornamelijk duurdere woningen in een landelijk woonmilieu.

Bij de inspraak gaat het vooral om de vraag hoe de wijk ontwikkeld kan worden. Staan in het projectplan de goede uitgangspunten? Ontbreken er nog belangrijke voorwaarden?


Wonen , groen, verkeer

In de Zuidpolder komen rond de 500 woningen, in een dichtheid van acht à tien woningen per hectare. Er komen vooral vrijstaande en halfvrijstaande woningen, maar er is ook ruimte voor bungalows en een beperkt aantal appartementen. De gemeente wil niet tornen aan deze uitgangspunten als blijkt dat er door de economische crisis tijdelijk minder vraag is naar dure woningen.

In het projectplan is er ook veel aandacht voor natuur en ecologie. Zo komen er groenzones aan de rand en midden in de wijk en brede waterpartijen. De wijk moet de overgang worden tussen bestaande stad en het natuur- en recreatiegebied de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Het autoverkeer van en naar de Zuidpolder gaat over de Provincialeweg. In januari heeft de gemeenteraad al ingestemd met extra maatregelen om de doorstroming op deze weg te verbeteren. Verder komen er fiets- en wandelroutes door de Zuidpolder.


Verdere procedure

De inspraakperiode loopt van 8 juli tot en met 30 september. Inspraakreacties kunnen worden gezonden aan dhr. M. Bijnagte, secretaris van de projectgroep Zuidpolder, Postbus 8, 3300 AB Dordrecht, m.bijnagte@dordrecht.nl. Op 9 september is er een inloopbijeenkomst over het projectplan in de Gravenhorst te Dubbeldam, van 17.00 tot 21.00 uur.

Na het verwerken van de inspraakreacties door het college van burgemeester en wethouders zal de gemeenteraad het projectplan vaststellen. Daarna volgen het stedenbouwkundig plan en vervolgens het bestemmingsplan voor de Zuidpolder. Naar verwachting begint de bouw in 2014.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.