Omleiding Stationsgebied start 17 augustus

22 juli 2009

DORDRECHT - Wij werken aan een aantrekkelijk Stationsgebied

De datum is bekend. Op maandag 17 augustus om 06.00 uur worden de Burgemeester de Raadtsingel en de Stationsweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit is nodig om de werkzaamheden voor het Stationsgebied mogelijk te maken. Tot eind 2010 zijn de Burgemeester de Raadtsingel en de Stationsweg alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer, voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten. Het overige verkeer wordt omgeleid.

Het verkeer dat niet noodzakelijk door het centrum hoeft te rijden, wordt geadviseerd via de A16, Laan der Verenigde Naties en de N3 te rijden. Verkeer dat in het oosten van het centrum moet zijn rijdt dan via de Laan der Verenigde Naties – N3 – Merwedestraat. Verkeer dat in het westen van het centrum moet zijn rijdt het snelst via de A16 of Laan der Verenigde Naties – Dokweg. Het verkeer dat toch door het centrum moet rijden kan gebruik maken van de omleidingsroute over de Spuiboulevard en of Nicolaas Maessingel. Maar wie hiervoor kiest heeft kans op vertraging, omdat deze route niet berekend is op heel veel verkeer.

Voorbereidend werk
Voordat de omleiding start moeten er nog diverse voorbereidingen plaatsvinden. Deze week wordt de Singel nog geasfalteerd tussen de Vrieseweg en het Berckepad. De klinkers worden vervangen door asfalt omdat dit minder geluid geeft als er straks meer verkeer over deze weg gaat rijden. Daarna worden de verkeerslichten op de kruising Johan de Wittstraat - Singel - Stationsweg opnieuw ingesteld. De belijning op de Singel en de Vrieseweg wordt veranderd vanwege het eenrichtingsverkeer dat wordt ingesteld. En het kruispunt Oranjepark - Toulonselaan - Transvaalstraat - Burgemeester de Raadtsingel wordt nog aangepakt.

Folder omleidingsroutes
Begin volgende week ontvangen alle bewoners en bedrijven in het centrum van Dordrecht een folder met daarin de omleidingsroutes. De folder is dan ook te downloaden vanaf www.dordrecht.nl/stationsgebied. In de weken voor de omleiding worden Dordtenaren en bezoekers ook nog op andere manieren geïnformeerd over de omleidingsroutes zoals met advertenties, driehoeksborden en flyers.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.