Politie zoekt getuigen gewapende overval op kledingwinkel

23 juli 2009

DORDRECHT - In een kledingwinkel aan de Korte Breestraat heeft op dinsdagmiddag 22 juli rond 16.45 uur een gewapende overval plaatsgevonden. De verdachte is nog steeds voortvluchtig. De politie is direct een onderzoek gestart en zoekt dan ook getuigen die iets hebben gezien. Het volgende signalement is bekend:

Blanke man, ongeveer 30-35 jaar
Ongeveer 1,75 meter
Smal gezicht
Droeg donkere kleding
Zwart petje

De ouders van de eigenaar, een 71-jarige man en zijn 71-jarige vrouw uit Rotterdam, waren rond 16.45 uur in de winkel toen de man hen bedreigde met een mes. 
De 71-jarige man pakte een honkbalknuppel en raakte daarmee de verdachte op zijn hand.
De verdachte sloeg daarna de man in zijn gezicht om er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor te gaan. Een getuige van het incident zette de achtervolging in maar raakte de vluchtende man kwijt.
De verdachte rende weg over de Voorstraat om daarna via de Vismarkt en de Groenmarkt te verdwijnen. De 71-jarige man moest voor behandeling aan zijn gezicht naar het ziekenhuis. Hij en zijn vrouw hebben inmiddels aangifte gedaan van diefstal met geweld.

Voor, tijdens en na de overval was het in de genoemde straten druk met winkelend publiek. Vermoedelijk zijn dan ook diverse mensen rond 16.45 uur getuige geweest van de rennende verdachte, al dan niet met een verwonding aan zijn arm. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de recherche in Dordrecht op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.