Grote brand in bedrijfspand op industieterrein Krabbepolder

23 juli 2009

DORDRECHT - Op het industrieterrein Krabbepolder heeft op woensdagavond 22 juli aan de Redeléstraat in een bedrijfspand een grote uitslaande brand gewoed. Daarbij vielen geen gewonden. De brand ontstond rond 21.30 uur in een loods waarna het vuur snel om zich heen greep. Vanwege de grote rookontwikkeling schaalde de brandweer op tot een zogenaamde GRIP 1 situatie waarbij de verschillende hulpdiensten uit de regio het incident bestreden. Bij de meldcentrale werd door diverse bewoners uit de wijken Crabbehof, Wielwijk en Sterrenburg melding gemaakt van stankoverlast. Na metingen van de brandweer kon worden vastgesteld dat er geen giftige concentraties waren vrijgekomen.


De brandweer rukte met groot materieel uit. Zes tankautospuiten, twee grootwatertransportvoertuigen, een hoogwerker en een ladderwagen uit de brandweerkorpsen Dordrecht, Zwijndrecht, Gorinchem, ’s-Gravendeel en Graafstroom werden ingezet om de brand te bestrijden. Rond 01.30 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven en werd de GRIP situatie afgeschaald. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat het een leegstaand pand betreft waarin een aanwezige hennepkwekerij mogelijk de oorzaak is van de brand. Dit wordt de komende dagen verder onderzocht.

Getuigenoproep
Mensen die rondom het tijdstip van het ontstaan van de brand getuige zijn geweest van verdachte situaties in en rondom de Redeléstraat, worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.