Zalig zomeren in Weizigt

27 juli 2009
Zalig zomeren in Weizigt

DORDRECHT - De zon maakt de tuinen van Weizigt NMC momenteel nog mooier. Grijp nu de kans en geniet tijdens een wandeling van al het fantastische dat Weizigt biedt. Hier leest u waardoor het juist nú zo mooi is.

De tuin in Weizigt groeit en bloeit. “Je ziet hier zoveel planten die je thuis niet hebt”, zegt een wandelende mevrouw. Zij woont in de buurt van het terrein en loopt regelmatig een rondje door de tuin. Vooral in de kas valt haar mond een aantal keer open van verbazing. Niet zo vreemd, want wat hier staat, verwacht je inderdaad niet.

Enorme passie
Tuinman Johan Visser, behept met een enorme passie voor de tuin, somt de bijzondere planten op: “Een bananenplant, een bananenboom, passieflora, mangoboom, citroengras, vele soorten hete pepers, laurier, pompoenen, aloë vera”. Johan begeleidt de mevrouw door de tuin en informeert haar uitgebreid. Hij doet een opzienbarende uitspraak. “Nooit schoffelen”, luidt Johan’s wijze les. “Daarmee haal je de grond open en maak je plaats voor onkruid. Laat die grond maar lekker dicht”.

Wonder der natuur
Bij binnenkomst van de Weizigt-tuin loop je haast tegen de 123 jaar oude vijvercipres aan. Met recht een wonder der natuur. De rust overvalt je wanneer je vervolgens door het culturele deel loopt en de bloeiende kleuren en geuren tot je neemt. “Wanneer je een rustmoment zoekt, is een wandeling door Weizigt NMC een prettige bezigheid. Eigenlijk zou iedere Dordtenaar dat moeten weten”.

Ook binnen
Mocht de zon een vrije dag hebben en de regen valt over het buitenterrein, ook dán valt er binnen van alles te beleven. Zoals in het koetshuis met de interactieve tentoonstelling Merelmest, Miezemuizen & Hommelpap, een leerzame en leuke Newtonhoek en een verrassend bezoek aan Aquarama.

Kom langs
Kom dus gerust eens langs, want in Weizigt is het zalig zomeren. De tuin is iedere dag open van 8.30 tot 16.30 uur, behalve maandag van 13.00 – 16.30 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.30 uur. Het koetshuis is open van zondag tot en met vrijdag van 13.00 uur – 16.30 uur.
Plaats: Van Baerleplantsoen 30, Dordrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.