Caravan geschaard in drechttunnel

27 juli 2009

DORDRECHT - In de rechter tunnelbuis van de Drechttunnel (rijksweg A16) is op 25 juli een caravan geschaard. Niemand raakte gewond. Door nog onbekende oorzaak begon de caravan midden in de tunnel te slingeren.

De bestuurder probeerde dit nog te verhelpen, maar dat lukt hem niet. De caravan viel op zijn kant en de auto raakte met zijn voorkant de zijkant van de tunnelbuis. De inzittenden, man, vrouw en twee kinderen uit Brummen, waren op weg naar hun vakantieadres in Zeeland en bleven ongedeerd. Bij de botsing traden de airbags in werking waarbij rook vrijkwam. Dat is de reden waarom bij de 112-centrale de melding van een mogelijke brand in de tunnel binnenkwam.

De brandweer kon snel constateren dat daar geen sprake van was. De betreffende tunnelbuis was enkele uren dicht voor bergings- en opruimwerkzaamheden, wat een file van enkele kilometers tot gevolg had.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.