Spuiweg bij Krispijntunnel aangepast

29 juli 2009

DORDRECHT - Het gedeelte van de Spuiweg na de Krispijntunnel wordt aangepast. In de weg worden twee flauwe bochten aangebracht. Vanaf de uitgang van de tunnel worden aan de linkerkant van de Spuiweg rood-witte blokken geplaatst. Deze leiden auto’s in een flauwe bocht naar rechts en vervolgens weer terug.

Het fietspad op de Spuiweg is sinds mei dit jaar tweerichtingen geworden en ligt aan één kant van de Spuiweg. Vanuit de Krispijntunnel worden fietsers naar de linkerkant van de Spuiweg geleid. Fietsers moeten hier voorrang verlenen, maar het gebeurt regelmatig dat fietsers net oversteken op het moment dat er auto’s uit de tunnel komen. Door de bochten kunnen automobilisten niet harder dan 50 km per uur op dit stuk rijden. De snelheid is daarmee bij het naderen van de fietsoversteek zodanig, dat er voldoende tijd is om te remmen. Ook hebben fietsers en automobilisten meer tijd om elkaar te zien.

De bochten worden donderdag 30 juli tussen 10.00 uur en 15.00 uur aangelegd. De Krispijntunnel wordt dan tijdelijk in noordelijke richting afgesloten voor autoverkeer. De Spuiweg is bereikbaar via de Kilwijkstraat. Het werk wordt nu uitgevoerd om klaar te zijn voordat de omleiding voor het Stationsgebied start en voordat de scholen weer beginnen. De maatregel wordt onder andere genomen naar aanleiding van klachten en brieven uit de buurt en op basis van observaties van verkeerskundigen van de gemeente.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.