Frontale aanrijding tussen bromfietser en fietser op de Brugweg

03 augustus 2009

DORDRECHT - Op zaterdag 1 augustus omstreeks 23:15 uur heeft een aanrijding plaatsgehad op de Brugweg tussen Zwijndrecht en Dordrecht. Daarbij waren een bromfietser en een fietser betrokken. De bestuurder van de bromfiets – een 43-jarige man uit Rotterdam - reed op de Brugweg in de richting van Zwijndrecht aan de linkerkant van de weg op het fietspad.

De fietser – een vrouw (leeftijd en woonplaats vooralsnog niet duidelijk) -  reed op de Brugweg aan de rechterkant van de weg komend uit de richting Zwijndrecht. De bromfietser had op de voor motorvoertuigen bestemde weg moeten rijden en niet op het fietspad. Er vond een frontale aanrijding plaats waarbij de fietsster gewond raakte en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Dordrecht werd gebracht.

De 43-jarige bromfietser werd door de politie aangehouden nadat middels een blaastest bleek dat hij teveel alcohol had genuttigd.  Hij blies 1,5 promille waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. De bromfiets bleek ook niet verzekerd, die is in beslaggenomen door de politie en zal op de rollerbank getest worden op maximum snelheid. De man raakte niet noemenswaardig gewond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.