Verdachte aangehouden na bedreiging en poging diefstal fiets

03 augustus 2009

DORDRECHT - Een 19-jarige man uit Spijkenisse is in de nacht van vrijdag 31 juli op zaterdag 1 augustus door de politie aangehouden in de Adelaarstraat. Hij wordt verdacht van poging diefstal van een fiets met het geweld op het fietspad langs de Groenezoom richting Stadspolders.

Een 20-jarige jongen uit Dordrecht fietste daar met een meisje richting huis toen hij plots door de 19-jarige werd bedreigd en zijn fiets moest afstaan. De verdachte was lopend en eiste de fiets. De geschrokken 20-jarige gaf de fiets maar de verdachte was kort onderweg of de ketting lag van de fiets. Daarop zag het slachtoffer kans om snel de fiets op slot te doen en hard weg te rennen.

De verdachte kwam hem echter achterna en greep hem in de kraag. Hij bleef hem bedreigen en probeerde zijn halsketting afhandig te maken. Bij de Ceramstraat wist de 20-jarige wederom aan de 19-jarige te ontsnappen en verstopte zich in een tuin waar hij de politie belde.

Die wisten de verdachte op basis van het signalement te traceren in de Adelaarstraat waar hij werd aangehouden. De verdachte was zeer agressief en schold de agenten onophoudelijk uit. Hij weigerde mee te werken en werd daarop met gepast geweld onder controle gebracht en ingesloten in het arrestantencomplex op de Overkampweg. De 20-jarige heeft aangifte gedaan van diefstal met geweld dan wel afpersing en twee agenten doen aangifte van belediging tegen de verdachte. Hij is in verzekering gesteld.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.