ODS begint jeugdafdeling

10 augustus 2009

DORDRECHT - ODS is bezig met de opzet van een jeugdafdeling. In het tweede seizoen na de heroprichting richt de Dordtse voetbalclub zich op kinderen, die geboren zijn in 2001 tot en met 2003. “We beginnen op nul, dus we willen van onderaf beginnen, met kabouters en F-pupillen”, zo meldt voorzitter Thijs Blom. Op woensdag 12 augustus begint de club een wervingsactie.

 “Het is een dooddoener, maar zonder jeugd is er geen toekomst. We hebben net als vorig seizoen weer drie seniorenteams, maar dat is een te smalle basis om op de lange termijn te overleven. De verhuizing naar GSC helpt daar zeker aan mee. Die club heeft na de brand z’n clubhuis prachtig opgeknapt en wij profiteren daar zeker van mee. Ook het nieuwe kunstgrasveld biedt voor beide clubs extra mogelijkheden”, vertelt Blom.

 De voorzitter van de rood-blauwen is niet bang voor de concurrentie, die niet alleen in Dordrecht leidde tot opheffingen en fusies van clubs: “Ik weet het, we roeien tegen de stroom in, maar de boot ligt strak op koers. ODS wil zich onderscheiden van andere clubs door een eigen filosofie. Kort gezegd komt die neer op ouderwetse discipline in een modern jasje. Voetbal moet wat ons betreft leuk zijn. Iedereen heeft de mond vol van normen en waarden, maar als je ziet wat er in de praktijk op de voetbalvelden gebeurt, dan schieten soms de tranen in je ogen”.

 Blom weet waar hij over praat, want hij is al geruime tijd lid van de tuchtcommissie van de KNVB:  “daar zit ik niet om boetes uit te delen, maar in de hoop om die mooie sport telkens wat schoner te krijgen”. Om 6- tot 8-jarige kinderen naar ODS te lokken biedt de club gratis tenue’s aan. “Die blijven eigendom van de club en worden ook wekelijks gewassen. Wie met de Jonge Dordtse Leeuw op z’n borst loopt, moet er gewoon netjes uitzien. Dat soort details vinden wij belangrijk”.

Helemaal op nul begint de jeugdafdeling niet, want de eerste F-pupil heeft zich al aangemeld, maar het lijkt toch een hele opgave om in korte tijd één of meerdere jeugdteams op de been te krijgen. Blom is optimistisch: “Als je niks doet lukt er ook niks. Er worden deze week tienduizend flyers verspreid, we krijgen aandacht in de media en we doen ons best. Van een wachtlijst hebben wij in elk geval geen last. Wie wil kan meteen spelen bij ons. En een eventueel incompleet team is ook geen probleem, want samen met GSC is dat makkelijk op te lossen”.

 Voor de opzet van de jeugdafdeling heeft het ODS-bestuur zichzelf drie jaar de tijd gegeven. “We hopen natuurlijk over een paar weken met een F1 op de mat te staan. En na de winter komen er weer nieuwe kansen. Er moet van onderuit een gestage instroom komen. Ook niet te veel, want we willen de begeleiding van de kinderen niet afschuiven op ouders. Er staan goeie mensen voor ze klaar”, besluit Blom.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.