ODS strijdt met drie clubs om Koos de Snoo bokaal

10 augustus 2009

DORDRECHT - ODS speelt komende donderdagavond en zaterdagmiddag met GSC, OMC en EBOH om de Koos de Snoo bokaal. Het toernooi wordt voor het eerst gehouden en is vernoemd naar de legendarisch oud-voorzitter en erevoorzitter, die op 15 augustus 2007 overleed. De man stond in Dordrecht en ver daar buiten bekend als ‘Mister ODS’.

 Na elf jaar afwezigheid draaide ODS vorig seizoen voor het eerst weer mee in de voetbalcompetitie. De heropgerichte club wilde graag een toernooi met Dordtse clubs in de oefenperiode en over de naam hoefde niemand na te denken. “Koos was een icoon. De verpersoonlijking van ODS. Een man met gezag en uitstraling. Iedereen had respect voor hem, binnen en buiten de club”, zo herinnert secretaris Bert Stinissen zich de op 91-jarige leeftijd overleden oud-voorzitter.

 De rood-blauwen zien het toernooi niet als een prestigieuze aangelegenheid. “Daar zijn we te nuchter voor. Alle clubs zitten nog maar net in de voorbereiding, dus we zien het echt als oefenduels, waar als leuk extraatje een wisseltrofee te winnen is” zegt Stinissen. “Het is vooral een eerbetoon aan Koos. We vinden het dan ook erg leuk dat één van z’n dochters zaterdagmiddag de bokaal komt uitreiken”.

 Donderdagavond om 19.30 uur staan ODS-OMC en GSC-EBOH op het programma. De Schenkeldijkers komen met hun tweede zondagteam, zodat de krachtsverschillen gering zijn. Zowel de winnaars als de verliezers van beide duels spelen zaterdagmiddag om 14.30 uur tegen elkaar. Het Koos de Snoo toernooi wordt gespeeld bij op sportcomplex Stadspolders, waar ODS bij GSC is ingetrokken.

 De ploeg van trainer Jan Meijer kende in elk geval een goeie start, want het eerste oefenduel bij Nordea werd afgelopen zaterdag met 0-4 gewonnen. Tegen de Tilburgse vierdeklasser scoorden Jeffrey Gooshouwer, Rik Kramer, Raymond Sponselee en Kevin Sprangers.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.