Politie zoekt getuigen verkeersgevaarlijke automobilist

10 augustus 2009

DORDRECHT - Op vrijdagavond 7 augustus reden agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid rond 17.00 uur over de Hastingsweg toen zij een zwarte personenauto staande wilden houden voor een routinecontrole.

Toen de bestuurder van de auto de agenten zag, ging deze er echter plotseling met een noodgang vandoor. Met zeer hoge snelheden reed de auto vervolgens via de Provinciale weg de Rechte Zandweg op. Daarna reed de auto nog enige tijd met hoge snelheid rond in de omgeving Damplein, Dubbelsteynlaan Oost, Elzenlaan en Oudendijk. Daarbij ontstonden een aantal zeer gevaarlijke verkeerssituaties met medeweggebruikers die ternauwernood een aanrijding konden voorkomen. Een uitgebreide zoekactie door de politie resulteerde niet in een aanhouding. Ook de ondersteuning van een politiehelikopter die per toeval in de buurt was mocht niet baten.


De politie is op zoek naar de identiteit van de bestuurder. Ze verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie Dordrecht via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.