Subsidie voor nieuwbouw in Dordrecht

14 augustus 2009

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht krijgt subsidie voor de bouw van 98 woningen in park Zuidhof (Hugo van Gijnweg) en de Lanen van Oranje (HTS-terrein). Minister E. van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie heeft dit bekend gemaakt. In totaal heeft de minister voor 15.000 koopwoningen en duurdere huurwoningen 100 miljoen euro subsidie toegekend. De subsidie is bedoeld om de teruggang in de nieuwbouw als gevolg van de economische crisis te beperken en daarmee ook de werkloosheid in de bouw tegen te gaan.

Gemeenten konden voor 15 juli projecten indienen voor de stimuleringsregeling. De gemeente Dordrecht heeft voor vier projecten subsidie aangevraagd: Park Zuidhof (83 woningen), Leerpark (69 woningen), Op ’t Eiland (17 woningen) en Lanen van Oranje (15 woningen). Voor meer dan de helft van de woningen is de aanvraag gehonoreerd. In de regio zijn projecten in Alblasserdam en Papendrecht aangewezen voor subsidie.

Wethouder A.T. Kamsteeg van Bouwen en Wonen is tevreden over de toekenning. ,,Als je naar de verdeling over Nederland kijkt doen de Drechtsteden goed mee. Maar nu begint het werk pas echt: we moeten samen met de ontwikkelaars aan de slag om er voor te zorgen dat voor 1 januari de bouw is gestart. Dat is ook een voorwaarde van de minister.’’  De gemeente mag zelf bepalen hoe de subsidie wordt ingezet bij de projecten. De ontwikkelaars moeten ook een bijdrage leveren om de bouw weer op gang te helpen.

Het kabinet heeft in totaal 395 miljoen uitgetrokken voor de stimulering van woningbouwprojecten. Er komen nog twee rondes waarbij gemeenten projecten kunnen indienen. De tweede ronde is voor dit najaar voorzien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.