Start bouw tijdelijk busstation aan de Burgemeester de Raadtsingel

14 augustus 2009

DORDRECHT - Maandag 17 augustus 6.00 uur is het zover. De Burgemeester de Raadtsingel en de Stationsweg worden dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit is nodig om de werkzaamheden voor het Stationsgebied mogelijk te maken.

Als de Burgemeester de Raadtsingel is afgesloten, wordt gestart met de voorbereidingen voor de bouw van het tijdelijke busstation naast de nieuwe fietsenstalling. De verkeerslichten op de Burgemeester de Raadtsingel worden weggehaald en de eilanden op de kruising met de Stationsweg worden verwijderd. Daarna wordt de weg geasfalteerd en wordt de belijning aangebracht. Als laatste worden de verkeersborden en de barriers (blokken op de weg) geplaatst. Aansluitend start de bouw van het tijdelijk busstation.

Omleidingsroutes naar centrum
Tot eind 2010 zijn de Burgemeester de Raadtsingel en de Stationsweg alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer, voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten. Het doorgaand verkeer naar het centrum van Dordrecht wordt omgeleid. Verkeer dat in het oosten van het centrum moet zijn, kan het best via de Laan der Verenigde Naties - N3 - Merwedestraat rijden. Verkeer dat in het westen van het centrum moet zijn, rijdt het snelst via de A16 of Laan der Verenigde Naties – Dokweg.

Route bestemmingsverkeer
Er zijn twee routes voor het bestemmingsverkeer. Voor het westelijk deel van de Burgemeester de Raadtsingel en de Stationsweg loopt de route voor bestemmingsverkeer over de Aert de Gelderstraat – Kilwijkstraat – Spuiweg – Albert Cuypsingel – Stationsweg – Burgemeester de Raadtsingel. Voor het oostelijk deel van de Burgemeester de Raadtsingel en de Stationsweg loopt de route via het Oranjepark – Dubbeldamseweg Noord – Burgemeester de Raadtsingel – Stationsweg.

Wij werken aan een aantrekkelijk Stationsgebied
Het Stationsgebied verandert in een aantrekkelijk en prettig verblijfsgebied. Het wordt overzichtelijker, veiliger, beter bereikbaar en de doorstroming van het verkeer verbetert. Samen met NS en ProRail maken we van het Stationsgebied een comfortabele plek voor bezoekers en reizigers en een mooie entree naar de binnenstad. Daarvoor moet het Stationsgebied wel grondig worden aangepakt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.