Het aftellen is begonnen, de werkzaamheden aan het stationsgebied kunnen beginnen

14 augustus 2009 door Chris Moorman

DORDRECHT - Het aftellen is begonnen voor de werkzaamheden rond het stationsgebied.  Voor velen is het een enorm probleem, hoe gaan we nu op onze plek van bestemming komen. Ook hoor je de geluiden zijn ze nu helemaal gek geworden. Het staat als een paal(rot) boven water dat in Dordrecht het stationsgebied volledig op de schop gaat. Voor iedereen die van buitenaf komt zal het wel heel erg wennen worden  om op de plek van bestemming te komen. De burgemeester de Raadtsingel en de stationsweg worden 17 augustus afgesloten tot eind 2010.

Dat is dus anderhalf jaar een alternatieve route vinden de stad in. Voor alle bedrijven die bezoekers hebben wordt het dus steeds weer duidelijk maken hoe je hun kan bereiken. Een bezoeker moet dus een duidelijke afweging maken, ga ik omrijden of ga ik parkeren en loop naar de plaats van bestemming als je in het gebied zelf moet zijn.  Het hele stationsgebied moet dan in 2010 een mooi en prettig toegankelijk gebied worden waar het overzichtelijker, veiliger, en beter bereikbaar wordt met en door een doorstroming voor het verkeer zoals dat nu niet gebeurt. Wie niet weet hoe je er nu zou moeten komen kan als je geen TomTom of Garmin hebt altijd de website van Dordrecht raadplegen of bellen naar 639 84 60.

Wie op de fiets komt of met het openbaar vervoer reist zal er minder last van hebben. Automobilisten volgen voor de westzijde de oranje route terwijl voor de oostzijde bezoekers de groene route van toepassing is. Voor wie kleurenblind is blijft  een goede kaart of een routeplanner handig maar let op de borden want je kan toch altijd weer voor een verrassing komen te staan door alle verschillende werkzaamheden die er in de stad plaatsvinden. Veel succes gewenst aan allen die het een zoekplaatje blijven vinden en op naar 2010 wanneer we de verbeteringen zullen zien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.