RTV Dordrecht daagt wethouder Lagendijk uit over toekomst energiehuis/Noordendijk

17 augustus 2009

DORDRECHT - Wethouder Jan Lagendijk zou wandelingen moeten regelen om mensen meer te laten zien over de toekomstige plannen voor het Energiehuis aan de Noordendijk. De opzet is dat de voormalige gebouwen van het GEB, dat in 1910 werd opgericht, het cultuurhart gaan vormen van de stad.

Verslaggever Ad van den Herik liep met beheerder Wim de Reus door de panden heen en sloot af met een uitdaging richting wethouder. De Reus wees erop dat alle huurovereenkomsten per 1 april 2010 aflopen om de grootscheepse verbouwing van het energiehuis mogelijk te maken. De centrale 1, 2 en 3, zoals die worden genoemd, vormen een enorme vloeroppervlakte waarvan nog maar een deel in gebruik is.

De Reus is beschikbaar om Dordtenaren in groepen van maximaal tien personen meer te laten zien van het pand aan de Noordendijk. Den Herik vertelde de kijkers van RTV Dordrecht nog niet wanneer de eerste rondwandeling kan worden verwacht met medewerking van wethouder Lagendijk. Ook werd in de uitzending niet duidelijk, wanneer daadwerkelijke de grootscheepse verbouwing zal gaan beginnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.