Inloopochtend Schaken De Klockelaer

10 augustus 2009
Inloopochtend Schaken De Klockelaer

DORDRECHT - De overdag-schaakclub De Klockelaer bestaat al weer vijf lustrums. Daarom is er op donderdagmorgen 20 augustus van half tien tot twaalf uur een bijzondere inloopochtend.

“We willen zo schaakliefhebbers wijzen op schaken overdag voor ouderen en voor mensen, die overdag tijd hebben", aldus Co Buntsma en Tom van Bokhoven.

Schaken overdag zit landelijk in de lift. In het Centrum voor Ouderen (DWO) De Klockelaer aan de Tak van Poortvlietstraat weten schaakliefhebbers ook al een kwart eeuw de weg naar het schaakbord te vinden.

Om de inloopochtend feestelijk te maken - één week voor het begin van de nieuwe competitie - zijn er twee bijzondere momenten op 20 augustus. Rond 10 uur zal schaakpromotor en drie-voudig kampioen van de Willige Dame Hans Berrevoets kort iets over schaakhistorie vertellen.

Rond elf uur geeft Tom van Bokhoven een toelichting op de mogelijk-heden van zijn vaak bekeken schaaksite www.tomsschaakboeken.nl. Het kampioenschap van de Klockelaer, dat 27 augustus begint, is daarop op de voet te volgen.

Buntsma en van Bokhoven hopen verder vooral, dat op donderdagochtend 20 augustus schaakliefhebbers langs komen om de sfeer te proeven en informeel mee te schaken. “De koffie staat klaar. De sfeer is informeel en bijzonder geschikt voor huisschakers of voor hen die de draad na een vroeger clublidmaatschap weer willen oppakken. Al een kwart eeuw is deze schaakgroep een succes en de deelname is gratis."

de Klockelaer waar iedere donderdag
van half 10 tot 12 uur  kan worden geschaakt

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.