Aanhoudingen na inbraak personenauto's

24 augustus 2009

DORDRECHT - Politieagenten hebben drie verdachten aangehouden na een melding van auto-inbraken. Op maandagochtend 24 augustus 2009 omstreeks 01.45 uur meldde een attente getuige dat er werd ingebroken in twee auto’s aan de Planetenlaan. 

Politieagenten zagen dat er van twee personenauto’s de zijruit was ingeslagen. Uit de auto’s werden diverse goederen gestolen, welke in de omgeving werden aangetroffen. Na enig speurwerk vonden politieagenten in de omgeving twee mannen,  van  19 jaar uit Papendrecht en 17 jaar uit Dordrecht, die aan het opgegeven signalement voldeden en als verdachten werden aangehouden. Omstreeks  03.15 uur troffen politieagenten nabij het tankstation aan de Provincialeweg een 25-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch aan. Omdat de man aan het signalement van één van de autokrakers voldeed werd hij aan een controle onderworpen.

Hij had een vaag verhaal over zijn aanwezigheid. Toen de agenten de man vroegen om zijn zakken leeg te maken rende hij hard weg. Na een achtervolging werd hij aangehouden. In zijn zakken zaten een bivakmuts en handschoenen. Ook had de verdachte iets weggegooid in de bosjes. Dit bleek een vuurwapen te zijn. Onderzoek moet uitwijzen of deze verdachte mede verantwoordelijk is voor de auto-inbraken. Alle verdachten zijn ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.