Vier aanhoudingen tijdens gestolen fietsenproject

24 augustus 2009

DORDRECHT - Agenten van het wijkteam Centrum hebben van donderdag tot en met zaterdag gecontroleerd op gestolen fietsen. Hierbij checken zij onder andere de sloten van fietsen op originaliteit. Tijdens deze drie dagen werden vier aanhoudingen verricht voor verdenking van heling of diefstal.


Op donderdag 20 augustus zag een agent een man lopen op de Singel, die bij het zien van de agent zijn fiets tegen een container zette en verder liep. De man kon zich niet legitimeren. De fiets bleek een doorgezaagd slot te hebben. Ook was de man onder invloed van alcohol. De 44-jarige man uit Zeist werd hierop aangehouden. Na hem te hebben verhoord werd hij heengezonden. Op zaterdagochtend 22 augustus zagen agenten dezelfde man echter weer in de stad aan fietsen morrelen, waarna ze hem een fiets zagen stelen op de Stationsweg. De agenten hebben de man opnieuw aangehouden. De man is in verzekering gesteld.


Een 17-jarig meisje uit Dordrecht werd op vrijdagmiddag 21 augustus aangehouden omdat ze op een fiets bij zich had die vermoedelijk gestolen is. Dit gebeurde op het Bagijnhof. Zij verklaarde dat zij de fiets gekregen had. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.


Ook een 19-jarige veelpleger uit Dordrecht werd op vrijdag 21 augustus aangehouden voor heling. Agenten zagen hem fietsen op de Bagijnhof met doorgezaagd slot. De man gaf aan de fiets gekocht te hebben voor een zeer laag bedrag, terwijl het een vrij nieuwe fiets betrof. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.