Politie zoekt getuigen verkeersruzie A16

24 augustus 2009

DORDRECHT - De politie zoekt getuigen van een verkeersruzie, zaterdagmiddag 22 augustus tussen 16.00 en 16.30 uur, op de A16 ter hoogte van de afrit ‘Randweg Dordrecht’.  Een 27-jarige man uit Werkendam reed zaterdagmiddag met een 28-jarige man uit Strijen in een blauwe bestelauto over de A16 vanuit de richting Rotterdam toen hij de betreffende afslag wilde nemen om richting de Kiltunnel te rijden. Vanwege drukte op de A16 en de afrit stonden er meerdere personenauto’s op de vluchtstrook om de afslag richting de Kiltunnel te nemen. De man zag dit te laat en wilde een stukje verder rijden in de hoop zich even verderop tussen de rij auto’s in te voegen. De inzittenden van een groene auto die achter de mannen reed, waren het daarmee blijkbaar niet eens en gingen naast de bestelauto rijden.

Ze begonnen door het raam naar de bestelauto te spugen en gooiden een flesje tegen de bestelauto. Vervolgens sneed de bestuurder van de groene auto de bestelauto de weg af en zette zijn auto stil. Hierop stapten de bestuurder en nog drie inzittenden van de groene auto uit, liepen op de bestelauto af en uitten verschillende bedreigingen naar de 27-jarige man uit Werkendam en zijn bijrijder.

De bestuurder van de bestelauto probeerde van de mannen weg te komen door een stukje over de vluchtstrook te rijden en zich vervolgens tussen de andere auto’s te voegen. De groene auto ging echter achter de bestelauto aan en sneed de twee verderop weer de weg af. Vervolgens stapten de vier inzittenden van de groene auto opnieuw uit en renden weer naar de bestelauto toe. Een van hen begon vervolgens tegen de bestelauto te schoppen, waardoor deze verschillende deuken opliep.

Uiteindelijk wist de bestuurder van de bestelauto aan de mannen te ontkomen door een stuk over de vluchtstrook te rijden en zich tussen het andere verkeer te mengen.
De politie is op zoek naar de identiteit van de inzittenden van de groene personenauto. Ze verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie Dordrecht via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.