Wethouder Lagendijk tot donderdag 17 uur nieuwslezer RTV Dordrecht

26 augustus 2009

DORDRECHT - Jan Lagendijk. Zo werd de nieuwslezer van RTV Dordrecht genoemd, die woensdagavond (26 augustus) rond 18.00 in de uitzending kwam. Het was niet gelijk duidelijk voor de kijkers, dat het een novum was: wethouder Jan Lagendijk las het nieuws en hij begon met veel politiek. In het Stadskantoor zijn de nieuwe vergaderzalen van de gemeenteraad vanaf 1 september klaar.

Yvonne van den Berg, lijsttrekker van GroenLinks in 2002 en 2006, zal na volgende week terug treden als raadslid. Inge Stevens neemt haar plek in. In de uitzending werd niet gesproken over de uitdaging, die Ad van den Herik eerder op TV deed. Hij wil dat Lagendijk rondleidingen geeft door het energiegebouw aan de Noordendijk dat het cultureel hart van Dordrecht zal moeten worden de komende jaren.

Lagendijk was in het verleden ook actief met filmreportages voor het Spuigat aan de Voorstraat 396. De filmafdeling documenteerde rond 1980 Dordt en dat is nu geschiedenis. Zo was de wethouder van nu wandelend door was eens koekjesfabriek Victoria was te zien.

Op RTV Dordrecht werd niet bekend gemaakt of de kijkers vaker Lagendijk kunnen zien als nieuwslezer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.