DOV meldt boycot voornemen van horecaman Ad van Loon

30 augustus 2009

DORDRECHT -  Ondernemers vinden dat de gemeente bij de planning van vergaderingen niet altijd rekening houdt met de mogelijkheden van ondernemers. Daarom besteedt de Dordtse Ondernemers Vereniging (DOV) aandacht aan een actie van Ad van Loon.

De DOV meldt op de eigen site dat Ad van Loon, bestuurslid van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Drechtsteden en bestuurslid van de Dordrechtse Ondernemersvereniging DOV, dreigt de vergaderingen van de gemeentelijke Adviesraad in Dordrecht te gaan boycotten. De reden? Van Loon ergert zich al geruime tijd aan het gemak waarmee de gemeente geplande vergaderingen van de Adviesraad, het Horeca Overleg Platform en het Ondernemersoverleg annuleert en willekeurig verschuift naar andere data of ze gewoon schrapt.

Al eerder heeft Van Loon hierover gecorrespondeerd met wethouder Ferdinand van den Oever (Economische Zaken). Maar nu de geplande vergadering van de Adviesraad op 26 augustus plotseling is verplaatst naar woensdag 28 oktober, is dat bij Van Loon in het verkeerde keelgat geschoten.

In een brief aan de voorzitter en de secretaris van de Adviesraad schrijft hij: ,,In een reactie op uw e-mailbericht deel ik u mee dat ik twijfel of ik in de toekomst nog zal deelnemen aan de vergaderingen van de Adviesraad. Hetzelfde geldt voor het Horeca Overleg Platform en het Ondernemersoverleg. Aangezien ik naast mijn werkzaamheden als ondernemer in mijn agenda altijd zoveel mogelijk rekening probeer te houden met de, voor diverse overleggen, al vaak maanden van te voren vastgestelde vergaderdata, ben ik van mening dat ik het te vaak mee maak dat deze data in een laat stadium worden uitgesteld of zelfs geannuleerd.

U gaat daarbij geheel voorbij aan het feit dat u bij deze overleggen óók te maken hebt met ondernemers die speciaal voor die vergaderingen tijd vrij maken. Reden waarom ik vind dat uw handelwijze van weinig respect daarvoor getuigt”, aldus Ad van Loon.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.