Brand in de Dolhuisstraat; geen gewonden wel veel overlast.

05 september 2009 door Chris Moorman

DORDRECHT -De brand in de dolhuisstraat  heeft gelukkig geen gewonden maar wel veel verkeersoverlast opgeleverd. Verkeersregelaars  leiden het verkeer verder door over de Spuiboulevard.


De brand die ontstond tijdens bouwwerkzaamheden begon  rond twee uur s-middags. Hoe de brand kon ontstaan is niet geheel duidelijk. Naar de oorzaak wordt nog onderzoek gedaan. Met groot materieel werd door de brandweer uitgerukt. Voertuigen uit Zwijndrecht en Dordrecht werden ingezet om de brand in dit stukje historisch Dordrecht te bestrijden. Rond zes uur was de brand meester.

Iedereen die de binnenstad wilde bereiken moest een alternatieve route vinden. Voor wie niet bekend is in de stad bepaald niet gemakkelijk en met de huidige omleidingsroute ook niet snel te vinden. 


Het dolhuys is van origine goed bekend als uitgaansgelegenheid maar opgericht voor alle dolle mensen die bij de oprichting ervan werden opgesloten. Door het adequate optreden van  alle hulpverleners is deze grote brand beperkt gebleven tot het pand zelf. Was deze brand in het verleden uitgebroken ten tijde van het in gebruik zijn als Dolhuys dan was dat voor de stad een grote ramp geworden. De vooral inpandige brand leverde  weinig gevaar op voor de omgeving.


Er kwam wel heel veel hitte vrij waardoor de brandweer besloot de brand op te schalen tot GRIP 1. en waren er drie blusvoertuigen en twee redvoertuigen aanwezig om de brand te bestrijden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.