Debatmobiel in Stadspolder

07 september 2009
Debatmobiel in Stadspolder

DORDRECHT - Op woensdag 9 september geeft wethouder Jan Lagendijk temidden van een groep enthousiaste wijkbewoners het startschot voor de eerste fase van het project Burgers aan Zet in Stadspolder. Bij dit project gaat het er om dat de bewoners samen de begroting voor hun deel van de wijk opstellen voor het jaar 2010.

In die eerste fase gaat de gemeente met een “debatmobiel” de wijk in om er achter te komen welke onderwerpen de bewoners van het grootste belang vinden om te behandelen in de buurtbegroting.
Jan Lagendijk, wethouder van wijkgericht werken, zal het Debatmobiel om 20.00 uur in wijkcentrum Het Palet aan het Dudokplein 225 onthullen en daaraan de eerste enquêteresultaten ontfutselen.
 
Tweede fase
Als na een aantal weken bekend is hoe de buurt op de verschillende erven denkt over de belangrijkste onderdelen van de buurtbegroting, kunnen de bewoners samen het een tegen het ander afwegen. Daarvoor zal de gemeente in de loop van oktober / november bijeenkomsten in de wijk organiseren. En bewoners ondersteunen die zelf discussies in hun buurt aan willen zwengelen of die op een andere manier willen deelnemen aan het experiment.
 
Eind november moet duidelijk zijn wat de buurtbewoners precies willen en hoe veel geld zij daarvoor willen uittrekken. De gemeente zal die gegevens omzetten in “de begroting van de buurt” en die tegen het einde van het jaar voorleggen aan de wijk.
 
Om hoeveel geld gaat het?
Los van onvermijdelijke uitgaven voor bijvoorbeeld straatverlichting, riolering, onderhoud van hoofdwegen, tunnels en viaducten, geeft de gemeente jaarlijks in Stadspolder zo’n zes ton uit aan groenonderhoud, bestrating, speeltoestellen, jongerenwerk, sociale veiligheid, verwijderen van zwerfvuil, enzovoorts
 
Nadere informatie
Meer informatie staat op de website www.polderestafette.nl. Daar kunnen bewoners zich abonneren op een digitale nieuwsbrief en de enquête invullen over de besteding van het wijkbudget.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.